FysioFit Junior

bewegend kind

Inleiding

Kinderen moeten bewegen. Volgens de beweegrichtlijnen voor kinderen minimaal een uur per dag met matig intensieve inspanning. Maar nog liever meer. Want bewegen is goed, maar meer bewegen is beter. Door te bewegen ontwikkelen kinderen hun motoriek en spierkracht en bouwen ze conditie op. Maar ze leren ook schakelen, incasseren en concentreren. Helaas zijn er veel kinderen die de aanbevolen hoeveelheid beweging per dag niet halen. Bijvoorbeeld omdat ze een chronische ziekte of beperking hebben.

Aanbod

Speciaal voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar is er bij De Haere FysioFit Junior; fitnesstrainingen in groepsverband, waarbij de nadruk ligt op het plezier in bewegen. Tijdens de lessen komen allerlei sport- en spelactiviteiten aan bod en er wordt individueel getraind met fitnessapparatuur. De kinderen sporten onder professionele begeleiding en er is altijd een kinderfysiotherapeut bij betrokken. De groepen zijn klein, waardoor er veel persoonlijke aandacht en begeleiding is.

Voor wie

  • Voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte of beperking zoals astma, taaislijmziekte, diabetes, jeugdreuma, een motorische achterstand, autisme, downsyndroom of een aangeboren hartafwijking.
  • Voor kinderen en jongeren die een ‘opstapje’ kunnen gebruiken om door te stromen naar een reguliere sportvereniging; dat opstapje kan bijvoorbeeld het opbouwen van een basisconditie zijn, het verbeteren van de motoriek of het aanpakken van overgewicht.

Waar en wanneer

De Haere, vestiging Bergentheim Dorpsstraat 4:

  • Dinsdag              van 17:00 - 18:00 uur
  • Woensdag          van 16:00 - 17:00 uur
  • Vrijdag                van 15:30 - 16:30 uur

De Haere, vestiging De Boshoek in Hardenberg:

  • Vrijdag                van 17:00 – 18.00 uur

Goed om te weten

  • Een FysioFit Junior programma duurt gemiddeld 1 tot 1,5 jaar; tijdens dit traject worden de kinderen gestimuleerd om na afronding te kiezen voor een andere sportactiviteit in clubverband. Dit is ook nadrukkelijk één van de doelen van FysioFit Junior.
  • FysioFit Junior is geen behandeling maar een sportactiviteit onder leiding van een (kinder)fysiotherapeut, waarvoor contributie wordt betaald. Soms wordt deze door de zorgverzekeraar (deels) vergoed, maar dat is afhankelijk van de oorzaak/achtergrond van het lidmaatschap. Vraag dit na bij de verzekeraar.
  • Een keer een proefles proberen? Dat kan altijd. Bel of mail in dat geval om een dag en tijd af te spreken.
  • Op www.fitkids.nl staat meer informatie over FysioFit Junior. 

Contact