Gewoon Actief on Tour

Jongeren in de gemeente Hardenberg hoeven zich deze zomer niet te vervelen. Gemeente Hardenberg, De Stuw, Sportservice Hardenberg en Cultuurkoepel Vechtdal organiseren de hele zomervakantie een uitgebreid activiteitenaanbod. Er is zelfs een heuse Gewoon Actief on Tour-bus die iedere week een locatie bezoekt en ter plekke sport- en spelactiviteiten organiseert.

Structureel aanbod tijdens schoolvakanties

Tijdens het afgelopen coronajaar, organiseerde de gemeente samen met De Stuw al verschillende activiteiten voor jongeren in de vakanties. Om deze activiteiten een meer structureel karakter te geven, is de samenwerking uitgebreid met Sportservice Hardenberg en Cultuurkoepel Vechtdal. De partners willen elke schoolvakantie in 2021 en 2022 een breed aanbod aan activiteiten aanbieden aan jongeren: van basisschool tot en met de leeftijd van 18 jaar. Ook de zwembaden in de gemeente dragen een steentje bij met verschillende activiteiten.

Het aanbod is breed: het gaat om sport- en spel, theater, online, outdoor en creatieve activiteiten. Voor iedere jongere is er wel iets te doen.

Gewoon Actief on Tour

Naast alle activiteiten, gaat deze zomervakantie ook de Gewoon Actief On Tour bus op pad. De bus komt op 6 plekken in de gemeente, en organiseert op die locaties sport- en spelactiviteiten voor de jeugd. De bus komt op de volgende plekken;

14 juli: Balkbrug (Heuveltjesbosbad)
21 juli: Kloosterhaar (zwembad de Bargn's)
28 juli: Gramsbergen (zwembad Hattemat)
04 augustus: Dedemsvaart (recreatieplas Kotermeer)
11 augustus: De Krim (zwembad Onder Ons)
18 augustus: Hardenberg (recreatieplas Oldemeijer)

14 juli Balkbrug

21 juli Kloosterhaar

Zwembad met kinderen

28 juli Gramsbergen

04 augustus Dedemsvaart

Kioter bij het Kotermeer

11 augustus De Krim

zwembad

18 augustus Hardenberg

Waterplas met strand