Gezond Gewicht

sportende vrouw

Inleiding

Een blijvend gezond gewicht vraagt niet om een dieet, maar om een andere leefstijl. Bij De Haere kun je hiervoor het leefstijlprogramma ‘Gezond Gewicht’ volgen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut/leefstijlcoach en diëtist ga je je overgewicht te lijf met gezonde voeding en voldoende beweging. Als je eenmaal de juiste balans van deze twee factoren hebt gevonden, bereik je vanzelf je gezonde gewicht en hoef je nooit meer op dieet.

Aanbod

Het leefstijlprogramma Gezond Gewicht is een gecombineerde groeps- en individuele training en duurt een jaar. Het programma start met tweemaal per week een uur bewegen in de oefenzaal onder begeleiding van de fysiotherapeut. Tegelijkertijd buigt de diëtist zich over je voedingspatroon. Naarmate het jaar vordert word je steeds verder uitgedaagd om meer uit jezelf te halen voor wat betreft beweging en een actieve, gezonde leefstijl. Hiervoor heb je verschillende begeleidingsgesprekken met de leefstijlcoach en diëtist.

Voor wie

Het programma Gezond Gewicht is voor iedereen die serieus aan de slag wil met het bereiken van een blijvend gezond gewicht en dito leefstijl. Vooral ook geschikt voor mensen met overgewicht (BMI > 30) of mensen met diabetes, rug- , heup- of knieklachten als gevolg van overgewicht.

Waar en wanneer

Het leefstijlprogramma Gezond Gewicht start meestal in het voorjaar en najaar met een nieuwe groep bij verschillende vestigingen van De Haere, waaronder in Hardenberg.

Goed om te weten

  • Gezond Gewicht is een leefstijlprogramma met lessen in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut/leefstijlcoach, aangevuld met individuele begeleiding door een diëtist.
  • Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van leefstijlprogramma’s. Vraag bij ons naar de mogelijkheden of informeer bij je verzekeraar.

Contact