Go for (F)it / Stay Fit

sportend kind

Inleiding

Wat is het?

Go for (F)it is een bewegingsactiviteit voor kinderen van 6 tot 16 jaar met overgewicht waarin er samen wordt gesport met leeftijdsgenoten. Het programma bestaat uit 24 beweeg- en leefstijllessen van 1 uur gedurende 12 weken (2 keer per week een uur). Tijdens de kinderbijeenkomsten wordt een aantal bijeenkomsten voor de ouders gehouden, soms ook samen met de kinderen. De bijeenkomsten zijn onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut, kinderoefentherapeut of leefstijladviseur. Iedere 6 weken vinden er hertesten plaats. Na 12 weken is er in sommige gevallen verlenging mogelijk van nogmaals 12 weken, maar ons streven is het plezierig kennismaken met sport en bewegen waarbij instroom in het reguliere sportaanbod het doel is.

Wanneer het om wat voor reden dan ook niet mogelijk is om in te stromen in het reguliere sportaanbod dan kan er in overleg met de ouders besloten worden om na deze 24 weken over te gaan naar stay fit.

Wat is Stay Fit?

Stay fit is een bewegingsactiviteit om kinderen die deel hebben genomen aan ons bewegingsprogramma Go For (F)it fit te houden. Stay Fit is onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut, kinderoefentherapeut of leefstijladviseur en er wordt gesport samen met leeftijdsgenoten. Elke 3 maand zullen er hertesten plaatsvinden en wordt er een nieuw schema gemaakt.

Eén op de zeven schoolkinderen is te zwaar wat kan leiden tot gezondheidsrisico’s voor nu of later. Voor deze kinderen is er een beweeg- en voedingsprogramma: Go for (F)it, gebaseerd op het gevalideerde programma “Plezier in Bewegen” van Mw. M. Bronzwaer te Maastricht. De trainingen qua kracht en conditie opbouw zijn volgens de laatste inzichten in de inspanningsfysiologie bij kinderen opgebouwd. In specifieke gevallen of waar wenselijk wordt er samengewerkt met een diëtist en/of orthopedagoog.

Aanbod

Verwijzing, kosten en vergoeding

De eerste 18 behandelingen voor kinderen worden uit de basisverzekering gehaald. Na de 18e behandeling, is het afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Mocht u geen aanvullende verzekering hebben of zijn al uw behandelingen op? Dan kunt u voor uw zoon of dochter nu een Go for (F)it abonnement afsluiten! 

Kosten

Tarieven voor een Go for (f)it of Stay fit abbonement:
Go for (f)it/Stay Fit 1 keer per week is €25,75
Go for (f)it/Stay fit 2 keer per week is €36,-

Mocht u hier vragen over hebben kunt u contact met ons opnemen via 0523-281617 of info@fysiototaal.nu

Door wie?

De lessen worden gegeven door een kinderfysiotherapeut, kinderoefentherapeut of leefstijladviseur.

Informatie en contact

Neem voor meer informatie qua lesdagen, lestijden en locaties contact met ons op. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.

Contact

FysioTotaal

De Schans 9a10
7773 AA Hardenberg