HydroFit

zwemmende oudere en instructrice

Inleiding

HydroFit is een variant van FysioFitness, maar dan in het ondiepe deel van het zwembad (ca. 1.10 m). De watertemperatuur wordt hiervoor op een aangename 32° C gebracht. Terwijl we bij FysioFitness ‘op het droge’ werken met fitnessapparaten en materialen, maken we bij HydroFit gebruik van de kracht van het water. De opwaartse kracht zorgt er namelijk voor dat je makkelijker kunt bewegen. Maar water biedt tegelijkertijd ook weerstand en die gebruiken we voor kracht- en conditietraining.

HydroFit wordt gegeven door de fysiotherapeut. Tijdens de lessen wisselen oefeningen voor conditie, kracht, lenigheid en balans elkaar af. Daarbij wordt natuurlijk goed gekeken naar de individuele klachten en mogelijkheden van de deelnemers.

Aanbod

Voor wie

HydroFit is geschikt voor iedereen die zich fit wil voelen door training in het water. Door de ervaring van gewichtsloosheid in het water is deze vorm van FysioFitness ook ideaal voor mensen die door bijvoorbeeld gewrichtsklachten minder belastbaar zijn. Je hoeft niet te kunnen zwemmen, want de lessen worden gegeven in ondiep water waar je gewoon kunt staan.

Waar en wanneer

De Haere, vestiging Hardenberg – Baalderborg Groep, locatie Vlasakkerkamp

  • dinsdag       van 08:00-09:00 uur en van 12.00-12.45 uur.
  • woensdag   van 17:00-18:00 uur en van 18:00-19.00 uur.
  • vrijdag         van 07.45-08.45 uur

Hardenberg, Zwemblad De Slag:

  • maandag    van 09:00-09.45 uur

Goed om te weten

  • HydroFit wordt gegeven in het Zwembad De Slag in Hardenberg (tegenover het ziekenhuis) en in het zwembad van de Baalderborg Groep in Hardenberg.
  • Vooraf wordt een Fysiofit-test afgenomen om een goed beeld te krijgen van je mogelijkheden en eventuele klachten. Deze fittest is het vertrekpunt van je individuele trainingsprogramma.
  • Een keer een les proberen? Dat kan. Neem hiervoor contact op met de vestiging Hardenberg.
  • HydroFit is geen behandeling, maar een sportactiviteit onder begeleiding van de fysiotherapeut. Je betaalt hiervoor contributie, net als bij andere sportverenigingen.

Contact