Tennis

tennisracket en bal

Inleiding

Tennis is groot in Nederland. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en bijna 550.000 daarvan zijn lid van een KNLTB-vereniging. Iedereen kan leren tennissen, tennis is gezellig, het biedt voldoende uitdaging, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden. Doe je ook mee?

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.
Of je nu een man of vrouw bent, arm of rijk, blond of donker, jong of oud, fit of met een beperking, tennis is er voor iedereen. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Bovenal is tennis een sport die je je hele leven lang kan doen.
 
Altijd en overal
We tennissen niet alleen op de vereniging, maar ook op openbare banen, op het strand, op straat, op school en op vakantie. Tennissen kun je altijd en overal en wanneer jij dat wilt. Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Het kan allemaal.

Uitdagend
Tennis daagt uit en motiveert. Door de tennissen, verleg je je grenzen en verbeter je jezelf keer op keer. Dat werkt verfrissend en zorgt voor een positieve spanning.

Gezellig
Elke donderdagavond met je vrienden een potje tennissen, met je competitieteam in de auto naar een vereniging verderop of even in de kantine napraten na de training; dat is tennis. Door zijn omvang en de brede afspiegeling van de samenleving kan tennis dan ook als geen andere sport mensen verbinden en verenigen. Ook door het karakter en de cultuur van de sport, verbindt tennis. Hoe hard het er op de baan ook aan toe kan gaan, een hand na de wedstrijd en een drankje drinken met je tegenstander, dat is bij tennis heel normaal.
 
Gezondheid
Wist je dat tennis ook de gezondste sport is? Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers:

- Slanker zijn
- Meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten)
- Meer ‘goede’ cholesterol (HDL) hebben
- Sterkere botten en spieren hebben
- Een betere conditie hebben

Doe je ook mee?
Ontdek hoe leuk tennis is en informeer bij een vereniging bij jou in de buurt naar de mogelijkheden. Je kunt hiervoor bellen met een vrijwilliger van de club of de trainer die lesgeeft op de club (vaak een professional) naar de mogelijkheden. Want die zijn er in onze gemeente volop!

Een vereniging zoeken bij jou in de buurt, klik hier

Tennisvereniging Gramsbergen
Tennisclub Hardenberg
Tennisvereniging De Krim
Dedemsvaartse Tennisclub
Tennisvereniging De Reest
Tennisvereniging Slagharen
Tennisvereniging Kloosterhaar

 

Aanbod

De meeste verenigingen bieden vrij spelen voor alle leden. Tennis is in onze gemeente een hele betaalbare sport. Voor volwassenen zijn de lidmaatschapstarieven tussen de € 97,50 en € 150,- per jaar, voor dat bedrag kan dan het hele jaar vrij gespeeld worden en ben ook lid van de KNLTB waardoor je eenvoudig mee kunt doen met competities en toernooien.

Vrijwel alle clubs tennistrainingen aan voor jeugd en volwassenen. 

En er wordt veel georganiseerd zoals open toernooien en toss ochtenden en avonden, laddercompetities, clubkampioenschappen, ouder/kindtoernooien en uitwisselingen.