Valpreventie

valpreventie afbeelding

Inleiding

De gevolgen van een val kunnen flinke effecten hebben op de gezondheid van met name kwetsbare ouderen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal kan er heel wat veranderen na een val. Zo kunnen er fracturen en kneuzingen ontstaan, maar ook beroertes. Tevens zijn de angst om nog een keer te vallen en minder bewegen vaak geziene gevolgen van een val. 
Valpreventietraining is dan ook bedoeld om mensen zo lang mogelijk op de been te houden en kwaliteit van leven zo groot mogelijk te houden.  

Behandeling valpreventie

Valpreventietraining is een programma van 12 weken lang, waarbij alle factoren rondom verhoogd valrisico aangepakt worden. Voorlichting, mogelijkheden tot vragen en uiteraard training spelen een belangrijke rol binnen dit programma. Een ieder kan hierbij het maximale uit zichzelf halen, waarbij de groepsdynamiek als ondersteunend wordt ervaren. Het programma is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen interventie ‘In Balans’.

In Balans oefengroep

De ‘In balans oefengroep’ is het vervolg op de valpreventietraining op abbonementsbasis binnen onze praktijk.

Aanbod

Valpreventie

Bij voldoende aanmeldingen starten we in september (groepsgrootte >4). Traject van 12 weken, 2x in de week.

In Balans oefengroep

Woensdag:        13.00 uur -14.00 uur
                          14.00 uur -15.00 uur

Kosten:

Valpreventie: Dit programma wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. Kijk in uw polis voor welk bedrag dit programma verzekerd wordt.

Totale kosten: 375,- voor een traject van 12 weken

In Balans oefengroep:

  • 1x per week: 27,50 p/mnd
  • 2x per week: 37,50 p/mnd
  • 3x per week: 42,50 p/mnd

Contact

Gezondheidscentrum Rollepaal

Rollepaal 7b
7701 BR Dedemsvaart