Valpreventie

Inleiding

De Haere geeft bij verschillende vestingen de valpreventiecursus ‘Vallen Veleden Tijd’.  Deze cursus bestaat uit 10 lessen waarbij wordt getraind met evenwicht, loopvaardigheid, kracht en eventuele bewegingsproblemen. Een ervaren fysiotherapeut en ergotherapeut begeleiden de groepslessen, waarbij de volgende onderdelen aan bod komen:

  • hindernisbaan: obstakels die in het dagelijkse leven risicovol kunnen zijn
  • sport & spel: veilig bewegen in een drukke omgeving
  • valtraining: wat kun je doen als je onverhoopt toch uit balans raakt?

Aanbod

Voor wie

De cursus Valpreventiecursus is bedoeld voor iedereen die last heeft of krijgt van evenwichts- of bewegingsproblemen en daardoor een grotere kans op een valpartij heeft. In de praktijk zijn dit vooral ouderen. Door lastige situaties op tijd te herkennen en er op een slimme manier mee om te gaan, kun je risico’s beperken. En mocht je toch een keer ten val komen, dan weet je hoe je de schade kunt proberen te minimaliseren.

Waar en wanneer

De cursus rouleert bij verschillende vestigingen van De Haere, waaronder ook in Hardenberg (Sportpark De Boshoek) en Bergentheim. Weten wanneer er een nieuwe cursus start? Bel ons gerust (0546 – 64 25 71) of stuur een mailtje naar info@de-haere.nl.

Goed om te weten

Voorafgaand aan het programma wordt er een test gedaan om te beoordelen of deze cursus in groepsverband geschikt voor je is. Voor sommige mensen is een individuele training beter. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de deelname aan dit valpreventieprogramma. Vraag bij De Haere of je verzekeraar naar de mogelijkheden.

Contact