Zwangerschap Pilates

zwangere vrouw die pilates doet

Inleiding

Ben je in verwachting en wil je goed in conditie blijven voor en na de bevalling? Dan is Zwangerschap Pilates iets voor jou. Deze lessen worden gegeven door de bekkenfysiotherapeut of zwangerschapsinstructeur van De Haere. Je leert de basisprincipes van ‘Perfect Pilates’, namelijk het bewust kunnen aan- en ontspannen van je ‘powerhouse’. Hiermee bedoelen we de dwarse buikspieren, diepgelegen rugspieren en je bekkenbodem. Ademhaling speelt hierbij een grote rol. De genoemde spieren zijn belangrijk voor een goede werking en het stabiliseren van het bekken en de lage rug tijdens je zwangerschap en daarna. Kortom: alle oefeningen zijn gericht op het deel van je lichaam dat je tijdens de zwangerschap zo hard nodig hebt.

Bekkenbodem

Speciale aandacht is er voor de bekkenbodem, want met een goed functionerend bekkenbodem vergroot je de kans op een soepele bevalling en een beter herstel erna. Het verkleint bovendien de kans op urineverlies tijdens en na de zwangerschap. Daarnaast is er ook aandacht voor je algehele lichamelijke conditie. Want een bevalling is tenslotte een topprestatie. Met Zwangerschap pilates blijf je op een verantwoorde manier in optimale conditie.

Aanbod

Voor wie

Zwangerschap Pilates is speciaal bedoeld voor zwangere vrouwen. Je kunt op elk moment tijdens de zwangerschap beginnen. De lessen zijn ook heel geschikt om na de bevalling weer snel in conditie wil komen. Zes weken na de bevalling kun je opnieuw starten. Zo creëer je een goede basis om je werk of je eigen sport weer op te pakken.

Waar en wanneer

De Haere, vestiging De Boshoek in Hardenberg:

  • woensdag van 20:00-21:00 uur

Goed om te weten

  • De lessen worden gegeven in de oefenzalen. Draag makkelijk zittende sportkleding en -schoenen en neem een handdoek mee.
  • Zwangerschap pilates is geen behandeling, maar een sportactiviteit onder leiding van een bekkenfysiotherapeut of sportinstructeur. Je betaalt hiervoor contributie, net als bij een reguliere sportschool.

Contact